Σ. Φάμελλος: «Στηρίζουμε τον διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά έχουμε σοβαρά ερωτήματα και ανησυχία»

«Τι σημαίνει υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας», διερωτήθηκε, για να προσθέσει με νόημα ότι «αυτά δε λέγονται πριν την διαπραγμάτευση»

Στηρίζουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε σοβαρά ερωτήματα, υπογράμμισε ο πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη για τα ελληνοτουρκικά. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε μία σειρά από ερωτήματα που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την επανεκκίνηση του διαλόγου και της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τι σημαίνει υποχώρηση  σε θέματα κυριαρχίας», διερωτήθηκε, για να προσθέσει με νόημα ότι «αυτά δε λέγονται πριν την διαπραγμάτευση»  Επίσης, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά αν η διαφωνία για την ΑΟΖ, για την υφαλοκρηπίδα είναι «η βασική ή η μόνη διαφορά», όπως και κατά πόσον «είναι νομική ή γεωπολιτική» όπως ισχυρίστηκε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δείτε επίσης: Έτοιμος ακόμη και για υποχωρήσεις με την Τουρκία δηλώνει ο Μητσοτάκης (Βίντεο)

«Θα θέσει προϋποθέσεις η Ελλάδα για την πώληση των F 16 στην Τουρκία;», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος διερωτώμενος επίσης «αν η Ελλάδα θα θέσει την ατζέντα στη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, την οποία και εκκίνησε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ». 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει διάλογος και προοπτική ειρήνης», επανέλαβε Σωκράτης Φάμελλος, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει κατοχυρώσει ότι είναι δύναμη πατριωτική». «Μας έχει δημιουργήσει μία ανησυχία ο τρόπος που τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά εμείς βάζουμε θετική ατζέντα στην κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε ίδιοι με τη Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλουμε να προχωρήσει ο διερευνητικός διάλογος και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν παρασυρόμαστε από τη στάση που είχε κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στις Πρέσπες». Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη. «Από τα διυλιστήρια δεν έχουν πάρει ούτε 1 ευρώ», συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι «το market pass προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών». Επίσης, αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις Μηταράκη, Φλωρίδη και Βορίδη, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «αυτό δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης».
 

Τέλος σε σχέση με την ψήφο των αποδήμων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει «και να ψηφίζουν οι απόδημοι και να εκλεγούν αντιπροσώπους» και πρόσθεσε: «τους λέμε δώστε λίγο χρόνο να γίνει συζήτηση αλλά η κυβέρνηση τους θέλει μόνο για εκλογικό ακροατήριο. Είναι υποκριτικό να λες μία εβδομάδα διαβούλευση και μετά ψήφιση στη Βουλή», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος. Αναφορικά με τα εσωκομματικά, ο κύριος Φάμελλος επέμεινε ότι μετά το μεγάλο σοκ της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έκανε σε πολύ μικρό διάστημα μεγάλες αλλαγές», συμπληρώνοντας ότι «είναι σημαντικό πως η πολιτική Γραμματεία έχει δημιουργήσει οδικό χάρτη τόσο σύντομα. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε υποχρεωμένοι να ανακαλύψουμε το καινούργιο, δεν θα είναι εύκολη διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί